Zondag 22 maart

23 maart 2026 - Ledigos, Spanje

Een reisdag vandaag ruim 400 kilometer naar Chaves. Het is weer strakblauw. De rit gaat door een heuvelachtig landschap met afwisselend groene weides en gele velden waar denk ik graan gaat groeien. De Japanse kers staat volop te bloeien met zijn prachtige roze bloesem. Vreemd is dat de aarde. Hier en daar bijna wit is we denken kalkzandsteen of zo. Boven ons zweven de gieren op de thermiek wat een machtig gezicht blijft dat. Heel in de verte zien we nog wat bergen van de Picos de europe.

Het lijkt wel of we alleen op de wereld zijn er rijden bijna geen andere autos op de weg. En natuurlijk geen vrachtverkeer ook op zondag.

De laatste 100 kilometer wordt het bergachtig met  witte besneeuwde toppen. Hele stukken zijn zwartgeblakerd van de bosbranden zo triest gezicht vind ik dat. Alhoewel sommige bomen ondanks de zwarte stammen lijken uit te lopen.

Om 14 uur Portugese tijd ( is hier een uurtje vroeger) rijden we een camperplaats op bij een guest house in chaves. Bij mensen in de tuin met alle voorzieningen en dat voor 15 euro per nacht is helemaal top. Sanitair is oud en krakkemikkig maar schoon en de douche heerlijk warm.Hier begint onze route 66 avontuur. De start van de n 2. Het is hier in ieder geval warm weer dus de korte broeken gaan lekker aan.

We hebben geen zin meer om te koken dus lopen we rond 18 uur de stad in wat praktisch om de hoek is . Bij een kroeg worden we geroepen door onze Engelse buren van de camperplaats. Hij bied ons a drink aan. Wat een gezellige avond wordt het leuke mensen uit wales. Daarna nog even zoeken naar een restaurant die open is. Ze gaan hier rond 19.30 open. We eten heerlijk Portugees en dat maar voor 38 euro met zijn tweeën. Drankjes op het terras 3 bier en 1 wijn voor 10 euro wij kunnen hier wel aan wennen hoor.

Maandag 23 maart

We slapen lekker uit, de zon schijnt en we ontbijten voor het eerst buiten heerlijk. Het echte vakantiegevoel.

Het beste nieuws van de dag is dat ons pensioen ook weer is gestort en zelfs meer door de correctie van het nieuwe pensioenstelsel wat zijn we hier blij mee. Vooral met de stijgende brandstofprijzen is het zeer welkom. Al vallen de prijzen hier mee in vergelijking met Nederland.

We lopen vanaf onze plek meteen het park in langs de oevers van de rivier. Eerst zoeken we de eerste kilometer paal op bij de start van de route. Deze is 738.5 kilometer lang en staat op de derde plaats ter wereld. Route 66 in Amerika en de route ruta 40 ( 5000 kilometer )zijn nog langer. Hij wordt veel gereden door motorrijders er zijn dan ook veel biker cafes onderweg.

We lopen het dorp in via de middeleeuwse brug. In de winkelstraat is een winkel speciaal voor spulletjes van de n2. We kopen er twee shirts met de n2 route erop. Raken aan de praat en krijgen ook het stempel paspoort van de n2 . In elke plaats doen er winkeliers restaurants en de brandweer mee en delen je een sticker of stempel uit..

We bekijken verder de stad en zijn onder de indruk van de tegelpateaus in de kerken. Er staat ook nog een toren van een kasteel. Met de kanonnen nog in de aanslag.

We drinken wat en proeven de plaatselijke lekkernij pracerras da terra op een terras in de zon.

Ook is dit een kuuroord er komt in het park water uit de grond dat 73 graden is. Zo gek is dat,je zou je handen eraan branden. Daarna een drankje in een echt biker cafe om de stempel te halen. Het is net de 11 steden tocht maar dan anders.

En terug naar de camper om heerlijk te chillen in de voorjaarszon. Het is 22 graden dus heerlijk toeven hier en genieten.

1. Hetty Kruithof:
    23 maart 2026
    Wat hebben jullie het heerlijk, lekker genieten volgens mij van die prachtige omgeving.
    En weer super leuk om jullie verslagen te lezen.
  2. Jan en Wilma:
    23 maart 2026
    Wat fijn voor jullie dat de buitentemperatuur aangenamer wordt. Zooooo fijn om bijvoorbeeld buiten te ontbijten.
    Ben zo benieuwd naar jullie ervaringen op de route die jullie gaan rijden.
    Fijn dat we op deze manier met jullie mee mogen reizen.