Zondag 3 mei

6 mei 2026 - La Canourgue, Frankrijk

Weer zwaarbewolkt vandaag het mooie weer wat we deze afgelopen 7 weken hebben gehad zijn zeer waarschijnlijk over.

Om half 10 rijden we weg van de camping doel: naar huis. Net voor de Franse grens zie ik een grote supermarkt die open lijkt te zijn Yes we kunnen weer wat te eten halen. We hebben geen idee waar we af slaan maar zijn zeker niet de enige. Er is niet 1 super maar wel 5 op een rij en heel veel enorme grote winkels met sigaretten en sterke drank. Niet te geloven het zijn allemaal Fransen die hier komen shoppen en tanken. Spanje is ook een goedkoop land en dit zijn een soort van groothandel winkels.  5 liter olijfolie voor 13.50 is dan ook heel goedkoop die nemen wij ook lekker mee.

Verder verloopt de rit voorspoedig al is het best druk op de weg we ruiken de stal. Even na 16 uur vinden we het mooi geweest en hebben we een kleine camping aan de rivier le lot prima om te overnachten. Sanitair is ronduit vies en erg gedateerd. De boiler die er hangt zie je de vlam eronder flikkeren in de wind zo gevaarlijk.

Eten koken spelletje wandeling en de dag is al weer om. Maar wat moeten we wennen aan deze temperatuur 13 graden is het echt heel koud voor ons . Lange broek weer uit de kast.

Maandag 4 mei

Mark is jarig vandaag alweer 39 jaar gefeliciteerd oudje. Thuis nog maar even een borrel drinken op je verjaardag.

We rijden bijtijds weg van deze slechte camping. We klooien wat af met de vaginatie dat wil maar niet lukken op de radio van de camper. Dan maar op de telefoon. Het gekke is dat we in de ochtend nog 900 km naar huis moesten rijden en rond het middaguur nog 1050 waar het mis ging werkelijk geen idee. Theo wil per se over Luxemburg terug en niet langs Antwerpen waarschijnlijk is het daar fout gegaan. De route was wel erg mooi erg bergachtig met mooie uitzichten zo genieten. Je kan zien dat de temperatuur hier veel lager is dan in Spanje en de natuur achterloopt. Hier zijn de bladeren nog echt het voorjaarsgroen. We bezoeken nog een brocante onderweg ze weten hier beste prijzen te vragen voor oude rommel.

Rond half 5 vinden we het mooi geweest en vinden een leuke camping in Dole ( jura). Volgens  de dame van de receptie spreken we goed Frans, toch nog wat blijven hangen van ons school Frans .

We wandelen langs het water met de grote woonboten de stad in. Wat een leuke oude stad aan het water. Louis Pasteur heeft hier gewoont en gewerkt. Zoals wij begrijpen waren hier vooral leerlooierijen en lozen ze op het water. Er zijn nog verschillende bassins te zien die bewaard zijn gebleven. Gelukkig zijn die er niet meer want als er iets vervuilend is ...

Dinsdag 5 mei

De hele nacht komt de regen met bakken uit de lucht. Ik vind dat zo heerlijk van camperen als je de regen zo goed hoort en draai me nog lekker even om op het ritme van de regen slaapt het heerlijk.

De ochtend rijden we nog redelijk droog door een mooi glooiend landschap. Koeien in de wei waar ze ook heerlijk in de schaduw van bomen kunnen staan. Konden ze dat in Nederland ook maar.

De middag is een ander verhaal het komt echt met bakken uit de lucht zo troosteloos. Ook hebben we inmiddels snelweg dat schiet lekker op maar is ook veel minder leuk. In Frankrijk is de diesel ook aardig duur inmiddels.

We vinden een camping in Bastogne België. Het weer is zo slecht dat de vaginatie wateroverlast op de weg meld dat heb ik nog nooit meegemaakt

Woensdag 6 mei

Vandaag de laatste etappe naar huis. De regen blijft maar vallen en koud is het ook. 14 maart zijn we vertrokken met winterkleding aan en zo komen we ook weer thuis met winterkleding aan best gek.

Gisteravond nog een naar bericht dat onze buurman uit Huizen Erwin is overleden. Zo naar hij was pas 59 jaar. Veel sterkte aan de familie en vrienden.

Het drukt je ook weer met de neus op de feiten dat we er zo goed aan hebben gedaan om eerder te stoppen met werken. Het gaat niet om de centen maar om de mooie momenten in het leven. En die hebben we de afgelopen 7 en halve werk zeker weer mogen beleven. Wat was dit een prachtige mooie reis wat hebben we genoten. Zowel van Portugal als Spanje en wat is de aarde toch mooi .

We hebben zeven en half duizend kilometer gereden heel mooi weer gehad. De meeste regen was de afgelopen twee dagen. Maar nu weer home sweet home waar de tuin is ontploft en ik de komende dagen mij niet hoef te vervelen.

Dank voor mijn trouwe volgers voor het commentaar tips en andere leuke opmerkingen. Tot de volgende reis

1. Mariëtte Majoor:
    6 mei 2026
    Wat een mooie reis was het weer. Dank dat we mee mochten.....
  2. Hetty Kruithof:
    6 mei 2026
    Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn, maar jammer dat we niet meer van die mooie verslagen en foto’s kunnen genieten.
    Succes met de tuin, Marjolein 👍
  3. Marjon:
    6 mei 2026
    Ik heb weer genoten van je mooie verslagen en foto's van jullie prachtige reis. Bedankt hoor!
  4. Christina:
    6 mei 2026
    Weer welkom in ons kikkerlandje en bedankt voor de leuke verslagen, het was weer geweldig om te volgen, nu thuis weer aan de slag, succes 🙋🏼‍♀️
  5. Carla:
    6 mei 2026
    Het zit er weer op, leuk dat ik al lezend jullie reis kon volgen . Wel thuis en geniet van de tuin 🤭
  6. Marlies:
    6 mei 2026
    Weer thuis, wat vliegt de tijd hè. Nu weer lekker bij Playa del Almere. Bedankt van het meereizen😘
  7. Loes Veelo vd Kuinder:
    7 mei 2026
    Fijn om weer thuis te zijn heb genoten van je verhalen en foto’s en je blijft vaginatie schrijven zo grappig. Geniet weer van het Hollandse weer 💋