Woensdag 28 mei
31 mei 2025 - Hou, Denemarken
Wat een leventje als het zonnetje schijnt wordt je toch anders wakker. Het is ook zo n mooie plek die we hebben gevonden. Midden in een natura 2000 gebied. We beginnen met de was en nestelen ons in de zon met een boek echt zo heerlijk onthaasten met alleen het geluid van de vogels om je heen. En af en toe iemand die een praatje komt maken.
Rond 12 uur gaan we een route fietsen die op de camping begint. De route leidt ons naar het plaatsje Hals. Een klein dorpje aan de kust en we lopen daar wat in de rondte. Er staat een kaakgewricht van een walvis. Wat is dat groot Theo lijkt daar een klein mannetje onder. Er is ook een soort ralley van oude motoren zo mooi maken ze niet meer tegenwoordig
We fietsen een gedeelte langs de kust, wat staan hier prachtige huizen en veel is te koop. Het andere gedeelte gaat door het bos waar we vlak voor ons een ree zien. Een ogenblik blijft ze staan en kijkt je aan. Dan besluit ze toch dat wij niet te vertrouwen zijn en rent het bos weer in. Er waren vandaag veel dreigende luchten maar gelukkig blijft het droog. We hebben ongeveer 36 kilometer gefietst. Grappig zijn de borden dat er krijsende fietsers zijn we komen er zelfs een tegen met een gele regenjas.
We gaan laat naar bed omdat Peter ( campingeigenaar) vertelt dat er gisteravond noorderlicht te zien was en mogelijk vanavond weer. We blijven op tot 12.30 uur maar zien geen noorderlicht. Het blijft ook te licht vannacht. Raar hoor dat het zo lang licht is.
Donderdag 29 mei.
We verlaten deze prachtige en gezellige plek. Mocht je nog eens willen camperen in Denemarken dan is deze camping echt een aanrader.
We rijden 37 kilometer om toch het Vikings museum in Aalborg te gaan zien. Meerdere mensen attendeerden ons hier op. En inderdaad een mooi museum erg leuk gemaakt en de moeite waard. Het laat zien wat ze hier hebben opgegraven onder een 4 meter diepe laag stuifzand. Daardoor is er veel goed bewaard gebleven. Ze hebben veel nagebouwd echt interessant om te zien.
Na de lunch in de camper gaan we verder . Peter heeft ons een adres gegeven in het gebied rond Silkeborg in het binnenland van Denemarken. Maar eerst bezoeken we viborg. Omdat het Hemelvaartsdag is zijn de winkels gesloten. Maar de winkel straat ziet er leuk uit met mooie oude panden en bollen met bloemen die boven de straat hangen. Leuke tussenstop met een mooie parkeerplaats voor campers en ook nog gratis. We doen meteen even wat boodschappen . Nederland is duur maar Denemarken is nog duurder. Ik begreep wel dat de lonen een stuk hoger liggen en ze maar 4 dagen werken dat is wel weer fijn. Ook de huizen zijn veel beter geprijsd dan bij ons.
Het plekje is weer bij een boerderij niet meer in bedrijf. Wel nog 5 Alpaca s en 3 kalfjes. Een jong Nederlands gezin runt dit sinds februari. Leuke plek weer. We praten een poos met hem en haar. Ze hebben 8 hectare grond een boerderij en bestaande camping overgenomen voor 5 ton. Bij ons heb je daar amper een middenwoning voor. Ze hebben geen ziektekostenverzekering die is gratis in Denemarken evenals het onderwijs. Al met al waren ze heel gelukkig met hun keuze. En het feit dat de camping aardig vol liep vandaag.
Vrijdag 30 mei
We zijn erg lui vandaag pas tegen 10 uur uit bed. Het is erg grauw buiten maar nog wel droog. We weten niet goed wat te doen de lucht is zo grijs daar komt vast veel nattigheid uit denken we. Dus maar eerst ons dagelijks spelletje kaart. En ja ik heb weer een keertje gewonnen.En ja hoor dan begint de regen. Volgens buien radar zal het de hele dag duren. Zin om daar in te gaan fietsen hebben we allebei niet. Dus duik ik maar lekker in mijn boek. Dit is de derde ik heb er al twee uit deze vakantie. We vermaken ons met lezen een spelletje en Netflix.
Zaterdag 31 mei
We rijden om 8.15 weg van de camping het is weer zwaar bewolkt,maar het weerbericht voor vandaag is veel zon. We wachten het af. We hebben besloten wat meer vaart te maken we hebben zoveel zin in Noorwegen. Dus we zetten de vaginatie op Kopenhagen en gaan met de banaan. Het is een kleine 3 uur rijden dus goed te doen.
Twee bruggen gaan we over de zee ,voelt bijzonder over de zee te rijden. De tweede brug is betaald dus einde van de brug in de rij om te betalen met de pas. Ik geef Theo de betaalpas van de Rabobank. Theo voert 3 x zijn pincode in maar de poort gaat niet open. Ook geeft de automaat de pas niet terug. Dus bellen voor hulp. Al gauw komt er een dame die in het apparaat verdwijnt . Nog een keer proberen weer het zelfde liedje slikt de pas weer in. Dus de vrouw weer in het apparaat. Derde keer keek Theo naar de pas en kwam tot de ontdekking dat het een oude pas was waarvan de rekening niet meer bestaat. Oeps foutje bedankt. Met de goede pas rijden we vlot weer verder. En ik had even de tijd voor een toilet bezoekje. Dus het was vast ergens goed voor. Alleen de mensen die achter ons stonden waren minder blij.
We parkeren ons bussie bij een camperplaats in de haven pal naast onze oude knaus. Zo naast elkaar zie je pas hoe groot die was.
Dan op de fiets de stad in wat maar een kilometer of 6 is. Wat is het hier druk, gezellig, en wat een mooie te gekke stad zeg.
We komen eerst bij een soort hippie gebeuren waar ze van niks van alles maken te leuke plek. Christiana freistad heet het. Dan bij de haven Nyhavn waar de grote gekleurde panden staan. Je kan over de hoofden lopen hier, het is een mierennest van mensen. Maar een heel gemoedelijke sfeer. Het komt uit bij een groot plein met het prachtige operagebouw. De dure winkels als Prada ysl hermes e.d. zijn dan aan de beurt de straat gaat over in een meer betaalbare buurt. Ondanks dat terrasjes hier erg duur zijn ploffen we even neer. Het is inmiddels ook warm en het is zo leuk om mensen te kijken.
Wat een heerlijke dag weer wat zijn we toch blij en dankbaar dat we dit allemaal mogen beleven.
Dan terug naar ons bussie waar we weer even kunnen bijkomen van alle drukte in de stad.

Heel leuk om te lezen.
Geniet saampjes!
Veel liefs uit zonnig Nederland.
🥰🤗
Van Mahra super gezellig maar jullie avontuur is zo leuk genieten knuffel van mij
Mooie foto’s mooie verhalen, vooral dat verhaal waar jullie probeerde of een oud bankpasje het nog deed hahaha 😂