Dag 15 dag 16
8 september 2024 - L'Estartit, Spanje
Er was voor vannacht code oranje uitgegeven. Nauwelijks voor te stellen want het bleef lang warm 23 graden en helder. We hebben moeite om in slaap te komen het is zo broeierig. Rond 1 uur begon het te flitsen achter elkaar door. We worden opgeschrikt door zwaar onweer ook weer vlakbij. Wat een kabaal zeg. Het houdt ook lang aan. Dan beginnen de stortbuien, echt heel veel regen is er gevallen. Volgens de receptie is er 15 liter per vierkante meter gevallen.Fijn voor de Spanjaarden die zijn blij met elke druppel. Tegen 4 uur wordt het minder en vallen we eindelijk in slaap.
We worden pas om 10 uur wakker. Vandaag gaan we ook van plek verhuizen. Wat verder van de weg af. De plek is ook ruimer kortom beter. Ontbijten en een wasje draaien en de halve dag is al weer om. Het klinkt net als het programma: we zijn er bijna.
Het is vandaag erg warm. Mensen komen terug van het strand het is daar gewoon te warm. Dus zoeken we een lekker schaduw plekje op bij het zwembad. Heerlijk af en toe een duik nemen boekje lezen gewoon lekker lui.
Dag 16
Na zonneschijn komt regen tenminste in onze vakantie wel. De hele nacht zijn er buien en ook de ochtend begint buiig. Yvonne en Roy komen langs of we mee gaan naar Calella en llafranka. Nou graag. We komen langs een drankwinkel zoiets hebben we nog nooit gezien. Het is echt een megastore. Met wijnen en sterke drank in alle prijsklassen tot in de duizenden euros per fles. Er is een klimaat kast daar zou menig ondernemer in Nederland al blij mee zijn zo groot. We kijken onze ogen uit. Vraag me ook echt af wie koopt er een flesje wijn van 3000 euro??
Dan gaan we naar Calella een schilderachtig vissersdorp. Met mooie vissersboten op het strand en in de zee. We drinken er een bakje koffie. Het is zwaar bewolkt maar droog en de temperatuur is prima. Dan gaan we richting Llafranka ook zo mooi schilderachtig dorpje met zijn vissersboten. Yvonne heeft daar een restaurant gereserveerd. Het is leeg als we binnen komen maar stroomt al gauw vol. Wat hebben we daar heerlijk gegeten niet normaal. Allemaal kleine tapas achtige hapjes de een nog lekkerder als het andere en wat was het gezellig.
In tussen is het buiten gaan regenen en niet zo klein beetje ook het water spoelt naar beneden de trappen zijn gewoon watervallen geworden. Heel raar weer voor Spanje.
Na een toeristische route terug zijn we tegen 4 uur weer op de camping nu lekker uitbuiken voor de hele dag genoeg gegeten. Dank Roy en Yvonne voor deze fijne dag het was super gezellig en vooral lekker 😋

- Eva: Wat fijn dat jullie weer…
- Joke: Zoals het klokje thuis tikt.....
- Marlies: Welkom thuis. Ik had nog…
- Carla: Mooie reis en leuk om dit…
- Karin Postma: Ach Héérlijk weer thuis…
Alle reacties »