1 mei
Omdat het zwaarbewolkt is als we wakker worden en het een beetje miezerd gaan we maar rijden. Waarheen dat weten we eigenlijk niet dus zetten we de vaginatie op Perpignan Frankrijk. Als we eerder willen stoppen doen we dat gewoon.
Eerst even naar de Aldi die om de hoek van de camping zit. Oeps die is gesloten blijkt dat in Spanje 1 mei een officiële feestdag is. Dat is wel een probleem want we hebben geen eten meer in huis. Hopelijk zijn er nog wel restaurants open anders wordt het crackers de hele dag . Het is niet heel slim geweest om te gaan rijden aangezien de spanjolen een lang weekend hebben gaan ze massaal de weg op. Rondom Barcelona staat het verkeer helemaal vast. Voor het eerst staan we weer eens in de file. Ook denken we dat de campings bomvol zullen zijn de Costa Brava is al heel druk zonder feestdagen .Daarom boek ik voor het eerst online een camping in palamos. Nou dat is eigenlijk niet zo fijn want de camping ligt aan de snelweg en dat vermelden ze er niet bij op de website,maar ja het is even niet anders. Hij is goedkoop en heeft een zwembad en een keurig sanitair en een restaurant wat open is. Er zijn ergere dingen. Dat goedkope blijkt later bij de kassa hij kost 17 euro terwijl er op de site 28 stond. Dat doet de tussen persoon vertelde de receptioniste. Maar we mogen voor 17 euro per nacht.
Het is inmiddels weer heerlijk weer en echte regen hebben we niet gezien.
We eten wat in het restaurant maar ik kook liever zelf ik vond het echt niet lekker helaas .
Zaterdag 2 mei
We gaan aan de zijkant van de camping door een poortje op de fiets . De voorkant staat immers op de snelweg nog nooit zoiets gezien. Op de camping heb je er weinig last van maar de auto s hoor je wel constant.
Het is niet ver fietsen naar palamos over een verrassend mooi fietspad door groene weides met heel veel wilde bloemen. Ook Palamos is een aardig dorp aan de zee. We slenteren wat door de straten het is er gezellig druk. Mooi zandstrand in een baai. Maar echt strand weer is het niet wolken en zon wisselen elkaar af vandaag en rond de 22 graden. Het lukt me ook om een afspraak te maken bij de kapper. Ik vertrouw Theo niet echt met een schaar en mijn haar!!
Ik heb mijn stokken vergeten en ook mijn compressie handschoen niet aangedaan. Wat een beetje dom is natuurlijk. En ja nu loop ik toch weer met een opgezette hand helaas . Wat duurt de genezing toch lang echt balen
Op een terrasje met life muziek zitten we heerlijk met uitzicht op zee dit is toch echt het goede leven. De vrouw zing en begeleidt zichzelf met gitaar , en een erg leuk reportoir 70 /80 er jaren muziek ze krijgt dan ook veel bijval van het publiek.
Na de kapper weer op de fiets voor de boodschappen maar o jee de supermarkt ging al om 2 uur dicht en het is inmiddels 4 uur. Gelukkig heeft de camping nog een kleine winkel waar we nog wat drinken kunnen kopen en een brood.
Morgen gaan we verder richting Frankrijk hopelijk zijn daar de supermarkten wel open op zondag. En kunnen we weer wat inslaan.

Gister avond bij Peter BBQ en daarna een spelletje ouderwets gezellig.
Wilden vandaag dus op de moter maar het weer is te wisselvallig hebben wij afgeblazen.
Morgen voorbereideng van de sloep oude kap moet eraf dinsdag naar Loosdrecht.
Vandaag maar beetje klussen tussen de buien door.