Vrijdag 24 april
Het is vandaag een bewolkte dag en ze voorspellen ook regen. Mooie dag om weer een stukje te gaan rijden. Langzaamaan steeds verder noordwaarts. Van Simone krijgen we de tip om naar Denia te gaan dat is minder erg dan Benidorm. We vinden een kleine camping in heel veel groen aan zee. Wel eisen ze dat je minimaal 2 nachten blijft nou vooruit dan maar.
We wandelen vanaf de camping naar de jachthaven dat is bijna 5 kilometer. Mooie wandeling langs de zee. De kust is rotsachtig en geen strand. Het pad loopt helemaal langs de zee. Aan de ander kant staan erg mooie villa s. Wat een prachtige plek om te wonen zeg. Op een gegeven moment staan er ook kleine huisjes eigenlijk op de zee wat een leuke huisjes zijn het. Ik denk voormalige vissershuisjes. In een ervan is een klein restaurant waar we wat drinken wat een stekkie zeg.
In de haven stopt uiteindelijk het pad en lopen we via de haven terug. Hier liggen de duurste schepen niet normaal wat een jachten. Theo kijkt even bij de scheepsmakelaar. Maar de prijzen beginnen bij 350 .000 ton. We denken dat hier heel veel drugsgeld wordt wit gewassen. En ja we fantaseren er weer op los want het kan natuurlijk ook goud eerlijk verdiend zijn door hardwerkende mensen.
Zaterdag 25 april
Een dorpje verder in Javea wonen de ooms van Nicoline zij runnen daar een bloemenwinkel. We besluiten om daar naar toe te fietsen. Volgens Google maps is het ruim 9 kilometer met middelmatige heuvels. Nou we zijn wat gewend dus gaan met die banaan. Helaas mijn achterband is lek maar we hebben plakspullen mee en een elektrische fietspomp dus Theo plakt de band even . Het eerste deel van de route gaat naar beneden maar is goed te doen. Maar even later gaan we omhoog en flink ook. Met haarspeldbochten en al. Dat valt echt niet mee. Maar dan begint de afdaling en oei wat gaat het hard niet normaal. En ik maar denken we moeten ook nog terug hoe dan dat lukt mij nooit.
We vinden de bloemen winkel snel en maken kennis met de heren en bellen nog even met de kids. Bijzonder was dat wel, aardige mannen. De bloemen winkel staat overigens te koop voor de liefhebber. Ze zijn erg verbaasd dat we via de berg zijn gefietst en vertellen dat er een betere weg is gelukkig. Ze geven de tip dat om de hoek de foodmarket zit en dat dat leuk is. We belanden daar op het terras. Vlak naast de kerk waar net een trouwerij begint, we zitten eerste rang . Het lijkt wel Prinsjesdag met al die dames met prachtige jurken en hoeden. Erg vermakelijk kan ik wel zeggen.
Dan lopen er twee dames langs en die vrouw zegt tegen mij he was u dat op de berg op de fiets? Haha ja dus. Ze hadden tegen elkaar gezegd kijk nou hoe gevaarlijk die vrouw op de fiets naar boven. Wij liggen in een deuk want het was ook best een hele gevaarlijke fietstocht.
Als we weer bij de fietsen aankomen staat de band weer plat chips. We pompen hem weer op en zien wel waar we weer stranden. Even buiten Javea staat een restaurant en aangezien het bijna twee uur is hebben we wel trek. We zijn de enige gasten en we mogen het pompje opladen met een usb kabel. De ober is zo leuke man ( Marokkaans)en we maken grapjes over en weer, in alle talen Engels Frans Duits Nederlands en Arabisch het komt allemaal voorbij. Waarbij we ook nog gedrieën formidable zingen van Charles as n avour.
Hij komt aan met een drankje van het huis een lekkere cava. We eten een 3 gangenmenu en bij het toetje komt hij nog met een Bailey s aan. Het eten is zo lekker. Dan de rekening 38 euro hoe kan het??
De weg verder 12 kilometer is redelijk plat of naar beneden. 5 keer moet ik de band weer oppompen maar we redden het toch naar de camping. Wat weer een heerlijke dag was dit weer.
Morgen rijden we verder het binnenland in naar Albarracin Lidy dank voor de tip.

- Loes Veelo vd Kuinder: Fijn om weer thuis te zijn…
- Marlies: Weer thuis, wat vliegt de…
- Carla: Het zit er weer op, leuk…
- Christina: Weer welkom in ons kikkerlandje…
- Marjon: Ik heb weer genoten van je…
Alle reacties »